Geri
Kullanıcı Avatarı

Fizikfinito

Merhabalar. Ben Didar Baskın. 1992 Ankara doğumluyum. Anadolu Öğretmen Lisesi’ne gittim. O dönemler disipliniyle meşhurdu ve aynı zamanda üniversitede öğretmenlik seçersen ek puan verme durumu vardı. Nitekim Odtü Fizik Öğretmenliğini kazandım ve 2016’da ODTÜ’den mezun oldum. 5 yıl, her yıl birbirinden farklı, özel kurumlarda öğretmenlik yaptım. Bilinen bu kurumların da aslında eğitim yerine sadece hayal çalma, ticaret olduğunu iliklerime kadar yaşarken memleketimize pandemi geldi. Pandemi ile de beraber ben kamerayla tanışınca neden daha fazla öğrenciye ulaşmayayım ki diyerek eşimle birlikte bu kanalı kurduk. Özel sektörde yaşadığım sıkıntılarımın ardına artık kendi işimin patronuyum aynı zamanda 7/24 çalışanı.Ömrüm home office çalışanları kıskanmakla geçti fakat yaşarken anlıyorum ki bunun da zorluğu kendine.. Ama yine de daha fazla öğrenciye ulaşabilme ihtimali, fizik eğitimini iyileştirme hayalleri, yepyeni alanda yepyeni maceralar zorlukların üstesinden gelmemizi sağlıyor. Çünkü temelde okuldakinden daha fazla öğrenciye, daha samimi daha ben bir şekilde ulaşabilme, bir insanın dahi fiziğe, doğaya bakış açısını değiştirsem yeter zihniyetiyle çıktık bu yola. O yüzden tüm zorluklarına rağmen tatmini yüksek bir iş kurduk kendimize diyorum her seferinde.

Fizikfinito kanalının ilk kurulduğu yıl bilim tarihi serisini hazırladım (arkada aylarca ve onlarca kitabın özeti olan ilk eserimdi), bu serinin yeri bende apayrıdır. Ve kendi notlarım, yeşil tahtam, sıvı tebeşirimle TYT- AYT Fizik konu anlatımlarını tamamladım. Tüm Meb kitaplarının bir özeti niteliğinde, eşimin editi öğrenip o imkansızlıklarda derslerimi harika görsellerle süslemesi ile gönlümde taht kuran eksiksiz bir ders anlatımıydı. Ertesi sene soru çözümleriyle ve Youtube u öğrenme çabalarıyla geçti. Tabii bir yandan da deneme, Fizik konu anlatım kitabı, Fizik soru bankası hazırlıkları başladı. Sonraki yıl shortslarla fiziğin günlük hayattaki yerleri ile ilgili demolar paylaştık ve bir yıl boyunca sadece 10 tane shorts ile kanalımız neredeyse %50 büyüdü. Onun motivasyonuyla bu yılki ders anlatımlarımı projelendirmesini tamamladım, hazırlanması aylar süren deney malzemelerimi aldım ve artık deneyli, demolu, simülasyonlu anlatımlar yapıyorum. Kendime her yıl klasik anlatım yapıp geçmeyeceğime dair söz vermiştim, sözümü tuttum ve kendi yolumu buldum. Deneyi, hazırlanması, fiziksel olarak açıklaması, çekmesi, editi, yüklemesi derken gerçekten sancılı ama bir o kadar heyecanlı bir anlatım serüveni başladı. Fizik 3.0 projesi (fizik eğitimini iyileştirmek) altında bu yıl ki anlatımlarımız henüz ilk basamağı bu yolculuğun. Özel sektörde kullanamadığım, kullandırtmadıkları o laboratuvarı bugün stüdyoma evimin salonuna kurdum. Biliyorum ki o malzemeler daha da güzelleşecek, bir bilim merkezine, büyük bir labaratuara, beraber buluşup fiziği tartışabileceğimiz bir yere evrilecek.

İnsanlar fiziği sadece sayısal bir ders olarak görüyor, çoğu kişi belki görmek dahi istemiyor 🙂 Sadece ders olamadığını, YKS den ibaret olmadığını anlatabilmek, öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak, korkulacak bir şey olmadığını anlatabilmek, Ösym grafiklerindeki o düşük ortalamayı beraber yükseltebilmek istiyorum. Doğada var olan bu bilim yaş, okul, bölüm fark etmeksizin herkesin sorguladıkça anlayabileceği basitlikte ve tam olarak gözümüzün önünde. Bir kişinin bile fiziğe, hayata, evrene bakış açısını değiştirebilirsem, biraz olsun düşüncelerini iyileştirebilirsem ne mutlu bana. İşte tüm çabam bunun için.
Beraber severek, sorgulayarak daha bilinçli bireyler olabilmek için…

Öğrenmenin ve öğretmenin hazzıyla asıl maceranın daha yeni başladığını düşünüyorum ve aşırı heyecanlıyım. İyi insanlarla bu yolda beraber büyümek en kıymetlisi. Desteklerin için teşekkürler.

7 Dersler
0 Öğrenciler